Hoppa till sidans innehåll

När du som lantbrukare har kontakt med oss på Soilfood är det Ingrid Bechtel du möter. Hon är den som bäst kan våra produkter som är inriktade på att ge bättre skördar och förbättra jordens struktur.

Ingrid, berätta om varför du hamnade i den här branschen?

Jag är uppvuxen med lantbruk och även om jag hade tänkt bli advokat slutade det ändå med att jag utbildade mig till mark/växtagronom på Ultuna. Jag har inte ångrat mig en sekund! Jag vill jobba med något som ger verkligt värde, och att vi tar god hand om vår svenska åkermark är viktigt för mig.

Innan du började på Soilfood, var jobbade du då?

Jag har bland annat jobbat på VäxtRåd, Lantmännen, med lantbruksrådgivning. Då handlade det om produktionsrådgivning och hur individuella lantbrukare skulle få ut så mycket som möjligt av sin åkermark. Efter det jobbade jag med att sälja slam och biogödsel och sedan med växtskyddsprodukter på DuPont och Nufarm. Lantbrukarna har alltid varit mitt fokus, på ett eller annat sätt!

Är det din egen drivkraft också, att förbättra för lantbrukarna?

Ja, jag vill sälja produkter som på riktigt fyller ett behov och gör nytta. Det är viktigt att ta hand om jorden. Den är motorn i alla lantbrukares företag, oavsett om man odlar för avsalu eller odlar foder till sin djurproduktion. Man måste ta hand om jorden och det krävs både strukturerat arbete och bra produkter för att underhålla åkrarna så att de inte blir torkkänsliga utan mullrika och bördiga samt att förhindra näringsläckage.

Är det någon produkt du vill lyfta fram särskilt?

Soilfoods Näringsfiber är ett bra sätt att bygga mull i marken utan att använda slam från kommunala reningsverk. Forskningen i Finland visar att jordförbättringsfiber minskar näringsläckage av fosfor från åkrar och med ökade priser på gödning tror jag många lantbrukare är villiga att prova nya typer av organiska produkter. Det är mitt mål, att fler ska testa både Näringsfiber och våra kalkprodukter och se hur bra de fungerar.

Dela

Läs även