Hoppa till sidans innehåll

Som partner utgår vi från att vårt samarbete genererar antingen besparingar eller en ökad lönsamhet för våra kunder.

Vi förädlar många olika näringsrika sidoströmmar från biogasanläggningar och bioetanolanläggningar, såsom rötrester och vinass, för användning som gödsel inom jordbruket. Som partner garanterar vi avsättning för produkten och kontinuerlig utveckling.

För biogas- och bioetanolanläggningar erbjuder vi en samarbetsmodell där vi tar ansvar för sidoströmmen ända från dess uppkomst: vi hämtar produkten direkt från lagertanken och tar ansvar för produkternas kvalitet, vidareförädling, försäljning och marknadsföring. Med tanke på livscykelkostnaderna är vår lösning också den makroekonomiskt mest effektiva.

Garanterad åtgången

Vi ger våra kunder en åtgångsgaranti, vilket innebär att biogas- eller bioetanolanläggningen inte behöver oroa sig för hurvida efterfrågan når upp till produktionen.

Vi styr alla de återvunna sidoströmmar som vi förädlar till jordbruket, för att ersätta fossilt framställt gödsel. Försäljningen av produkterna ombesörjs av jordbruksförsäljningens expertorganisation.

Vi är en långsiktig partner som erbjuder en kostnadshållbar lösning. Vi strävar efter den ekologiskt bästa möjliga lösningen för slutanvändning inom all vår verksamhet.

Vi återvinner alla sidoströmmar från biogasanläggningar och bioetanolanläggningar, till exempel:

  • fasta rötrester
  • rötrester i vätskeform och slam
  • ammoniumsulfat.

Vi har avstått från användningen av slam från avloppsreningsverk som råvara i våra produkter.


Intresserad? Vill du höra mer?

Ingrid Bechtel

Country Manager

+46 703 118 199 ingrid.bechtel@soilfood.se

Olli Lehtovaara

Ansvarig Industriella Tjänster

+358 40 068 2571 olli.lehtovaara@soilfood.fi

Eljas Jokinen

Verkställande direktör

+358 40 703 1442 eljas.jokinen@soilfood.fi

Kundnöjdheten är i toppklass

Av kunderna inom industritjänster bedömer 76 procent att samarbetet med Soilfood hjälper dem nå målen för sin affärsverksamhet. NPS-värdet på 48 (2021) beskriver hur sannolikt det är att våra kunder rekommenderar oss. 


Referenser

Industrins utvecklingsprojekt

Vi bedriver aktiv forsknings- och utvecklingsverksamhet. Vårt mål är att styra allt fler nya sidoströmmar mot lönsam återvinning.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.