Hoppa till sidans innehåll

Som partner utgår vi från att vårt samarbete genererar antingen besparingar eller en ökad lönsamhet för våra kunder. Vi är experter inom återvinning av livsmedelsindustrins sidoströmmar.

Vi erbjuder industrin den makroekonomiskt mest kostnadseffektiva lösningen för återvinningen av sidoströmmar. Tillsammans gör vi återvinning av sidoströmmar mer lönsam.

Återvinning av industrins sidoströmmar som gödsel minskar CO2-ekvivalentutsläppen, eftersom man använder återvunnen gödsel för att ersätta fossilt konstgödsel. Till våra kunder rapporterar vi årligen de utsläppsminskningar som samarbetet genererar.

Inom livsmedelsindustrin uppstår det betydande mängder sidoströmmar som går att återvinna:

  • vätskor och fasta fraktioner
  • fasta rötrester och rötrester, bottensatser
  • olika typer av mos av bland annat potatis, rotsaker, ägg och socker.

Vi är en utvecklande och långsiktig partner: vi planerar långsiktiga lösningar för återvinning av sidoströmmar och vi utmanar våra kunder att vidareutveckla sina processer. Vårt gemensamma mål är att öka sidoströmmens värde: sidoströmmens värde fastställs av näringsmängden i den. I det här arbetet erbjuder vi kompetens inom livsmedelsindustrins processer och vår erfarenhet inom återvinningen av livsmedelsindustrins sidoströmmar.

Tjänster för livsmedelsindustrin.

Vi har utvecklat nyttjandet av sidoströmmar från bland annat områden inom livsmedelsindustrins:


Intresserad? Vill du höra mer?

Ingrid Bechtel

Country Manager

+46 703 118 199 ingrid.bechtel@soilfood.se

Olli Lehtovaara

Ansvarig Industriella Tjänster

+358 40 068 2571 olli.lehtovaara@soilfood.fi

Eljas Jokinen

Verkställande direktör

+358 40 703 1442 eljas.jokinen@soilfood.fi

Kundnöjdheten är i toppklass

Av kunderna inom industritjänster bedömer 76 procent att samarbetet med Soilfood hjälper dem nå målen för sin affärsverksamhet. NPS-värdet på 48 (2021) beskriver hur sannolikt det är att våra kunder rekommenderar oss.


Referenser


Industrins utvecklingsprojekt

Vi bedriver forsknings- och utvecklingsverksamhet aktivt. Vårt mål är att styra allt fler nya sidoströmmar mot lönsam återvinning.

Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.