Hoppa till sidans innehåll

Vårt mål är att skapa mervärden för våra samarbetspartners genom bland annat kostnadsbesparingar och tilläggstjänster.

Vi förädlar bland annat biprodukterna från skogsindustrin till högklassigt gödning  och markförbättringsmedel. Vi tar ett helhetsansvar för utnyttjandet av biprodukter, ända från dess uppkomst plats. Våra lösningar kan implementeras snabbt och utan betydande inledande investeringar.

Vi är en långsiktig, utvecklande partner som skapar mervärde i utnyttjandet av biprodukter. Vår servicehelhet är exceptionellt omfattande och kostnadseffektiv. Vi har verksamhet i hela landet och vi har även möjlighet att erbjuda heltäckande återvinningslösningar också för fabriker på olika orter.


Resursbevarande jordbruk

Med förädling av biprodukter från skogsindustrin kan fossilt producerade gödselmedel helt eller delvis ersätta. Till gödning och markförbättringsmedel inom jordbruket kan man bland annat använda följande biprodukter från skogsindustrin:

Med jordförbättringsfibrer både minskas risken för utsköljning och ökas mängden organiska ämnen i åkerjorden.
Med markförbättringsfibrer både minskas risken för näringsläckage och ökas mängden organiska ämnen i åkerjorden.

Soilfood är en föregångare inom återvinningsgödsel och har skapat en marknad för markförbättringsfibrer. Vi har förädlat markförbättringsfibrer av skogsindustrins fiberslam för användning inom jordbruket sedan 2015.

Det är vetenskapligt bevisat att Soilfoods markförbättringsfibrer är det mest effektiva sättet att öka jordens mullhalt och förbättra strukturen, förmågan att hålla kvar vatten och näringsämnen samt öka mikrobiologisk aktivitet. Markförbättringsfiber hantering ökar halten av organiska ämnen i jordmånen och ökar mängden kol som varit bundet länge.

Återvinning av biprodukter:


LÄS MER OM NÄRINGSFIBERPROJEKTETS RESULTAT

Kundnöjdheten är i toppklass

Av kunderna inom industritjänster bedömer 86 procent att samarbetet med Soilfood hjälper dem nå målen för sin affärsverksamhet. NPS-värdet på 55 (2020) beskriver hur sannolikt det är att våra kunder rekommenderar oss. Läs mer om kundnöjdhetsundersökningen >


Referenser

Kotkamills fabriksområde, flygbild.

Kotkamills Oy: Återvinning inom jordbruket är det mest kostnadseffektiva sättet att hantera fiberhaltiga biprodukter

Läs hela artikeln

Industrins utvecklingsprojekt

Vi bedriver aktiv forsknings- och utvecklingsverksamhet. Vårt mål är att styra allt fler nya biprodukter mot lönsam återvinning.


Kontakta oss

Vi utgår från att vår service ska generera besparingar eller betydande mervärde för kunden. I annat fall är inte samarbetet lönsamt.

Olli Lehtovaara är Soilfoods direktör för industriella tjänster.

Olli Lehtovaara

Direktör, industriella tjänster

+358 40 062 8571 

olli.lehtovaara@soilfood.fi

Eljas Jokinen är Soilfoods verkställande direktör.

Eljas Jokinen

Verkställande direktör

+358 40 703 1442

eljas.jokinen@soilfood.fi