fbpx
Hoppa till sidans innehåll

Jag är mycket glad att vara här!

Under semestrar eller ledighet reflekterar jag ofta över hur saker kan förbättras i mitt och min familjs liv, liksom på vår planet och organismernas liv här. I slutet av 2022 bestämde jag mig för att göra något nytt. Jag ville vara en del av att bygga upp ett företag med en större mening.

I maj började jag som VD för Soilfood Sweden AB.

Jag tycker att Soilfood-konceptet är genialt: Vårt mål är att ersätta jungfruliga råmaterial med återvunna material, snabbt och i stor skala, tillsammans med våra kunder inom industri och jordbruk. Vi utnyttjar industrins sidoflöden som råvaror och omvandlar dem till gödningsmedel och jordförbättringsprodukter för jordbruket.

Så, vi skapar något värdefullt av sådant som tidigare slösades bort. Vi förbättrar samhällets utnyttjande av olika naturresurser, minskar utsläpp och binder kol i marken.

Det vackra är att ju mer vi skalar upp saker, desto bättre blir det. När vi växer med våra industriella och jordbrukskunder, vinner alla – särskilt vår planet.

I skönheten ligger också utmaningen – skalningen måste vara snabb för att få en betydande miljöpåverkan. Vi måste hitta sätt att snabbt omvandla så många sidoflöden som möjligt till nya produkter. Idag tar vi hand om mer än 90 % av sidoflödena från Finlands pappers- och massaindustri och förädlar dem. Vi måste nå åtminstone den här nivån i Sverige innan jag är nöjd.

Vad kan du göra? Just nu letar vi efter sidoflöden från pappers- och massaindustrier, livsmedelsindustrier och biobränsleanläggningar som vi kan förädla för användning inom jordbruket. Jobbar du för ett sådant företag, eller vet du något som kan vara värdefullt i detta sammanhang? Låt oss veta!

Vi ses!

Mattias

Mattias Gustafsson

CEO, Soilfood Sweden Ab

+46 706 874 111
mattias.gustafsson@soilfood.se

Dela

Läs även