fbpx
Hoppa till sidans innehåll

Nu stärker vi teamet med ytterligare en resurs! Fredrik Kemperyd är vår nya säljare med lantbrukskunder i fokus. Fredrik kommer närmast från Timac Agro där han specialiserade sig på biostimulerande produkter – men från början utbildade han sig till elektriker.

Hej Fredrik, hur väcktes ditt intresse för jordbruk?

– Jag är uppvuxen här i Lindesberg och mormor och morfar drev ett mindre lantbruk när jag växte upp. Jag har alltid haft ett gott öga till lantbrukandet, men jag utbildade mig till elektriker och blev distributionselektriker. Det är också ett sätt att få vara ute i skog och mark i både ur och skur. Men intresset för jordbruk har alltid funnits där, så när jag fick chansen att jobba med försäljning med fokus på jordbrukare var det ett ganska enkelt val.

Varför vill du arbeta på Soilfood?

– Soilfood är ett spännande företag och jag vill vara med och bygga upp verksamheten här i Sverige. Företaget är väletablerat i Finland och har ett bra koncept som kan fungera lika bra här. Jag gillar tanken med att utnyttja sidoströmmar från industrin och omvandla dem till produkter som jordbruket behöver. Det känns hållbart att jobba med på sikt.

På vilket sätt kommer du att bidra?

– Jag har lätt för att skapa kontakter, och är van att ge snabb och personlig service, ibland även utanför normala kontorstider. Det tror jag att våra kunder kommer att uppskatta. Självklart får man jobba för att bygga upp ett förtroende, men det är jag beredd på att göra. Jag vet att många lantbrukare ligger efter med kalkningen av sina åkrar – och jag förstår varför det blivit så. Men därför känns det kul att kunna erbjuda en kalkprodukt som ger snabb verkan så att avkastningen ökar redan vid nästa skörd. Det är ett attraktivt alternativ till traditionella kalkprodukter.

Vilket intryck har du av Soilfood så långt?

– Det är känns som att det är nära till alla i organisationen, inget krångel eller långa beslutsvägar, utan lite av en nybyggaranda. Kombinationen av kvalitetsprodukter som tillför bra värde till jordbrukarna och att de tillverkas på ett hållbart sätt känns bra. Det är en fin kombination av tradition och nytänkande.

Sist, vad gör du på fritiden?

– Jag har en dotter på 1 år, så numera går mycket av fritiden till henne och alla vardagsbestyr. Annars bor vi på en liten gård, så jag hugger ved, jagar, fiskar och försöker få igång ett hobbylantbruk som ska ge oss lite grödor och foder till hästarna. Kanske skaffar vi nöt eller får någon gång i framtiden.

Dela

Läs även