fbpx
Hoppa till sidans innehåll

Mattias Gustafsson blir Soilfood Sveriges nya VD och han börjar sitt nya arbete redan den 22 maj. Mattias kommer att leda företagets tillväxtresa och siktar på att uppnå samma framgång i Sverige som Soilfood har haft i Finland. 

Redo för nästa steg 

Mattias har sedan tidigare erfarenhet av att bygga och utveckla nya verksamheter, vilket gör honom perfekt för Soilfoods planer i Sverige. Han kommer senast från en tjänst på Lantmännen där han de senaste åren framgångsrikt byggt upp ett helt nytt affärsområde från grunden. Han är i grunden civilingenjör med inriktning på bioteknik, vilket passar bra i en verksamhet som Soilfoods. 

Eljas Jokinen, koncernchef för Soilfood, är övertygad om att Mattias är det perfekta tillskottet till Soilfood-familjen och att hans värderingar och ambitioner överensstämmer väl med företagets kultur.  

– Soilfood Sverige är redo att ta nästa steg under Mattias ledning. Vi strävar efter att fortsätta att erbjuda både jordbruks- och industrikunder cirkulära, hållbara produkter av hög kvalitet. 

Cirkulär ekonomi och entreprenörskap  

Mattias är entusiastisk över att börja på Soilfood och berättar att det är företagets koncept som lockade honom mest.  

– Soilfood fokuserar på cirkulära lösningar och har en fantastisk entreprenörsanda, och det tilltalar mig verkligen, säger Mattias. Jag ser fram emot att arbeta i den här miljön och att återigen få vara med om att bygga upp något nytt. Möjligheten att vara med och förändra det svenska jordbruket och industrin på ett miljövänligt sätt är otroligt spännande för mig.  

Mattias initiala fokus kommer vara att förstå Soilfoods unika koncept och han säger själv att den senaste kunskapen oftast inte hunnit dokumenteras skriftligt, utan kräver att man pratar med människorna som har den. I detta fall är det specialister inom Soilfood men också potentiella kunder och nyckelpersoner inom jordbruks- och industrisektorerna.  

Mycket stor potential 

Soilfoods mål är att skapa en än mer hållbar livsmedelsförsörjning, ett hållbart jordbruk och att ersätta jungfruliga råvaror med återvunnet material. På lång sikt ser Mattias en enorm potential för Soilfood att förändra det svenska jordbruks- och industrilandskapet.  

– Soilfoods koncept i sig är genialt, och om vi är lyhörda och anpassar oss för den svenska marknaden kommer framgången i Sverige också, säger Mattias. Det finns en fantastisk möjlighet att skapa enastående samarbeten mellan olika sektorer som kommer att gynna vår miljö och alla andra inblandade. Genom att minska onödig miljöpåverkan och skapa starka kopplingar mellan industrier och jordbruk kan vi göra verklig skillnad. Jag vet att det finns en enorm potential, nu är vår uppgift att realisera denna.  

Soilfood önskar Mattias Gustafsson varmt välkommen som svensk VD och ser fram emot att tillsammans skapa en hållbar framtid för både jordbruket och industrin. Mattias kommer att rapportera till koncernchef Eljas Jokinen. 

Mer information:

Eljas Jokinen

CEO, Soilfood Group

+ 358 40 703 1442
eljas.jokinen@soilfood.fi

Mattias Gustafsson

CEO, Soilfood Sweden Ab

+46 706 874 111
mattias.gustafsson@soilfood.se

Dela

Läs även