fbpx
Hoppa till sidans innehåll

Nu växlar vi upp på den svenska lantbruksmarknaden! Från 4 september förstärker Ola Hertz vårt svenska team, i rollen som produktions- och försäljningschef för lantbruksprodukter. Ola har sina rötter i den östgötska myllan i Ödeshög och har varit landbygden trogen genom livet. 

Senast kommer Ola från Kverneland Group där han jobbat med försäljning och som produktspecialist med inriktning jordbruksredskap. Han har också arbetat med försäljning av jordbruksmaskiner, bland annat på Väderstad-Verken, Söderberg & Haak och Åhmans traktorcentrum.  

Hej Ola, varför vill du arbeta på Soilfood? 

– Jag trivs med att jobba mot lantbruk och vill fortsätta med det. Soilfood har intressanta produkter som jag upplever ligger i tiden. Situationen i omvärlden har gjort att fler fått upp ögonen för Sveriges beroende av importerade gödningsmedel och råvaror. Det är bättre att som Soilfood, använda resurser som redan finns på nära håll och inom landet. 

– En annan aspekt är att tillgången till detaljerad information om marken i varje åker är större idag. I många fall är markkartering ett krav för fullt lantbruksstöd och dagens lantbrukare är både informerade och medvetna om vikten av att sköta om marken för att få fullgoda skördar.  

Vad kommer du att kunna bidra med? 

– Soilfood har en bra historik och gott rykte hos lantbrukarna i Finland. Där vet man att produkterna är av hög kvalitet och ger god effekt. Jag hoppas kunna visa att de fungerar lika bra här i Sverige, trots att det finns en del skillnader i jordmån och hur man är van att göra saker och ting. Men så är det ju inom Sverige också.  

Vad är din vision med ditt kommande arbete? 

– Jag tror att alla kan hålla med om att det är bättre om Sverige blir mer självförsörjande när det gäller olika insatsprodukter till lantbruket, som till exempel kalk och gödningsmedel och att det är bra om inte all kalk behöver komma från ny brytning.

– Jag förstår så klart om inte alla vill prova det här nya direkt, men jag vet ju att det också finns lantbrukare som gillar att prova olika produkter och vara lite före alla andra. Jag får väl börja med att hitta dem! Resten reder sig nog med tiden. 

Ola Hertz

Produktions- och försäljningschef för lantbruksprodukter

+46 706 874 007
ola.hertz@soilfood.se

Dela

Läs även