fbpx
Hoppa till sidans innehåll

Soilfood växlar upp på den svenska marknaden. Soilfood skapar högklassiga jordförbättrings- och gödslingsprodukter av industrins sidoströmmar. I augusti tillträdde Robert Roos rollen som försäljningschef mot den svenska industrin.

En försäljningschef helt och hållet dedikerad åt den svenska marknaden låter Soilfood ta ett fast grepp om hela produktkedjan — från att sidoströmmar bildas hos industrin, till att förädlade produkter når jorden hos jordbrukaren.

Robert har en gedigen bakgrund inom grön omställning från både jordbruks- och industrisektorn.

— Jag har arbetat många år hos Lantmännen med raffineringen av spannmål och restprodukter från livsmedelsindustrin till bioetanol. Nu närmast kommer jag från det finska konstruktör och design-företaget Peikko, där jag också arbetade med förnybar energi i form av vindkraft, berättar Robert. 

Genom sina tidigare erfarenheter har Robert tillskansat sig djup insikt i industrins processer och flöden — något som han ser kan tillföra stort värde till Soilfoods svenska industrikunder.

— Jag tror att våra partners inom industrin på den svenska marknaden kommer att uppskatta mina erfarenheter och det faktum att jag ”kan” industrin. Att jag förstår hur sidoströmmarna uppstår och hur processflödena ser ut, och att jag snabbt kan sätta mig in i deras verksamhet, förutsättningar och utmaningar.

— Vi erbjuder våra kunder en helhetstjänst, där vi helt och hållet lyfter ut sidoströmmarna ur verksamheten. Därför är det oerhört viktigt att våra kunder känner att vi har en genuin och djuplodande förståelse för hur deras verksamhet fungerar, säger Robert.

Ingrid Bechtel, country manager för den svenska marknaden hos Soilfood, instämmer.

— Robert har precis den profil och den erfarenhet som vi har eftersökt hos en försäljningschef mot den svenska industrin. Han kommer att vara en nyckelspelare i den storsatsning som vi nu gör på den svenska marknaden, säger Ingrid.

–  Soilfood letar alltid efter nya sidoströmmar från industrin som kan användas på åkermark i Sverige som en del av det växtnäringsbehovet lantbruket har. Sidoströmmar som innehåller kväve, fosfor, svavel och kalium är intressanta men även sidoströmmar av organiskt material eller med kalkverkande effekt. Vi kan återcirkulera mer näringsämnen mellan industri och land – vi vet hur man gör det. Med Robert på plats ser vi fram emot att ta nästa steg. Vi ska visa att vi är här för att stanna, avslutar Ingrid Bechtel.

Dela

Läs även