fbpx
Hoppa till sidans innehåll

Sitra listade inspirerande och banbrytande lösningar inom cirkulär ekonomi runtom i världen. På listan nämndes 39 lönsamma, lovande, skalbara och effektiva lösningar från totalt sex olika kontinenter. Soilfood finns med på den listan.

– Vi har från början utgått från att vår verksamhet inte bara ska vara hållbar, utan även regenerativ. Samtidigt skapar och producerar vi anmärkningsvärt mervärde för våra partner inom industrin och jordbruket. Cirkulär ekonomi är inte återvinning, utan har även nära anknytning till ekonomi, mervärde och lönsamma lösningar. Det är en ära att bli listad som ett inspirerande exempel på detta, säger verkställande direktör Eljas Jokinen.

Publiceringen av listan är förknippad med virtuella World Circular Economy Forum, som ordnas den här veckan, som för samman upp till tusen chefer, beslutsfattare och experter inom affärslivet från fler än ett hundra länder för att diskutera de bästa aktuella lösningarna gällande cirkulär ekonomi. Sitra har sedan 2016 sammanställt en lista över de mest intressanta lösningarna gällande cirkulär ekonomi.

39 inspiring solutions from around the globe.
Kuva: Annette Ekengren / Sitra

39 inspiring solutions from around the globe

Discover some of the most inspiring examples of circular economy innovations from around the world. Take a closer look!

Check out all solutions >>

Toni Lindqvist och Sampo Järnefelt.

Harnessing industrial side streams to regenerative agricultural solutions

By recycling industrial by-products into soil improvers, fertilisers, and agricultural lime, Soilfood reduces greenhouse gas emissions.

Our Solution Card >>


Dela

Läs även