fbpx
Hoppa till sidans innehåll

Metsä Groups pressmeddelande 20 december (översättning från engelska)

Soilfood har utsetts till vinnare av Metsä Groups hållbarhetstävling för leverantörer. Företaget producerar jordförbättringsmaterial för jordbruk och återvunnet material för industrin från avfall och sidoströmmar från till exempel skogsindustrin. I år bjöd Metsä Group in tjänste- och varuleverantörer till sin första hållbarhetstävling, som fick in totalt 92 bidrag.

Soilfood använder sidoströmmar som innehåller bland annat kväve, fosfor, kalk och kol i sina produkter.

– Istället för att brännas, återanvänds dessa material från vår produktion och återförs till naturen för att förbättra åkrarnas tillväxtförhållanden. Genom att använda materialet från skogsindustrins avfall minskar också behovet av nya råvaror i produktionen av konstgödsel. Vårt samarbete med Soilfood är ett bra exempel på cirkulär ekonomi, som gynnar alla parter, säger Katja Tuomola, VP, Sustainability Management på Metsä Group.

– Soilfood etablerades för att göra en stor förändring av industrins materialeffektivitet och i produktionen av jordbruksgödsel och jordförbättringsmedel. Priset som Metsä Group har gett oss är ett stort erkännande och ett bevis på att vi har lyckats skapa lösningar som är fördelaktiga för industrin. När den mest hållbara lösningen är den mest lönsamma vinner alla, säger Eljas Jokinen, koncernchef för Soilfood.

Målet med tävlingen var att uppmärksamma en partner som på bästa sätt bidragit till att uppfylla Metsä Groups hållbarhetsmål för 2030, i sin egen verksamhet och i samarbete med oss. Vinnaren, utvald av företagets hållbarhetsledningsgrupp, bidrar till vårt mål att inget processavfall ska gå till deponi i slutet av 2030.

– Utmärkelsen Årets hållbara leverantör 2023 tilldelas en framstående partner. Hållbarhetsarbetet hos alla våra partners, både stora och små, är dock viktigt eftersom Metsä Group inte kan nå sina ambitiösa hållbarhetsmål för 2030 utan partnernas ansträngningar. Tillsammans kan vi göra mer. Jag vill tacka alla deltagare för deras goda samarbete, säger Katja Tuomola.

Dela

Läs även